Romige wortelsoep met een frisse smaak van sinaasappel en verse bieslook. Lekker met een dot crème fraîche er boven op. Het ideale recept voor een zomeravond, een lichte warme maaltijd en ook nog eens snel klaar!

Zomerse wortelsoep
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
- 800 gram wortels
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el ghee of olie
- 2 el Keltisch zeezout
- 750 ml water
- 2 sinaasappels
Instructies
-
Snipper de ui en de knoflook. Verhit de ghee of olie in een pan, fruit de knoflook met de ui totdat ze glazig zijn.
-
Snijd de wortels in stukken. Voeg deze er aan toe en bak enkele minuten mee.
-
Voeg het water samen met het Keltisch zeezout toe aan de pan met wortels, knoflook en ui. Laat het geheel 20 minuten doorkoken op een laag vuur.
-
Pureer de soep glad met een staafmixer of gebruik een blender. De soep is nu klaar om opgediend te worden.
-
Verdeel de soep over kommen. Pers de sinaasappels uit en snijd de bieslook fijn. Schenk in elk kommetje een paar eetlepels sinaasappelsap, en strooi er wat bieslook over. Je kan ook wat crème fraîche toevoegen voor een frisse noot.