
Zomerse andijvie salade
Recept en foto: Robin Clevers
(Voor)Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen
Ingredieënten
- 300 gram andijvie
- 2 grote zoete aardappelen
- 1 grote appel
- 1 ui
- 1 avocado
- 1 lente-ui
- 2 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 el mosterd
- 1 el honing
- snuf peper en zout
Instructies
-
Was en snijd de andijvie naar gewenste grootte.
-
Snijd reepjes, noodles of andere kleine stukjes van de zoete aardappel. Bak of stoom kort beetgaar.
-
Bak de appels en uien samen goudbruin.
-
Snijd de avocado en lente-ui en maak het bord op. Leg de andijvie op het bord en voeg de rest er aan toe.
-
Maak de dressing. Roer de olijfolie, citroensap, mosterd en honing door elkaar en sprenkel over de salade.
Gebruik andijvie eens op een andere manier dan de klassieke andijviestamppot. Bijvoorbeeld in deze heerlijke zomerse salade met gebakken zoete aardappelnoodles, gebakken appels en avocado.