Smeuïg van binnen, krokant van buiten. Aangezien het ongeveer voor 2/3 uit groente bestaat, maar smaakt als een heerlijke gehaktbal, is dit ideaal voor kinderen die niet altijd zin hebben in groenten.
Je kunt de mix bakken als een gehaktbal.

Wrap met gehakt en verstopte groenten
Aangezien het ongeveer voor 2/3 uit groente bestaat, maar smaakt als een heerlijke gehaktbal, is dit ideaal voor kinderen die niet altijd zin hebben in groenten.
Je kunt de mix bakken als een gehaktbal. Smeuïg van binnen, krokant van buiten.
Ingredieënten
- 300-350 gram gehakt
- 2 kolven mais
- 2 grote wortelen
- 1 hele courgette
- 6-9 bladen ijsbergsla of wraps naar keuze
- 2 hele uien
- 2 hele eieren
- 4 tenen knoflook
- 50-80 gram aardappelzetmeel of tapioca of maiszetmeel
- 2 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl mineraalzout
- 1/2 tl kurkuma
Instructies
-
Kook de mais en snijd het vruchtvlees eraf wanneer het gaar en afgekoeld is.
-
Snijd alle groenten in stukken van ca 2 cm..
-
Doe alle kruiden, knoflook en groenten (behalve de mais) in een foodprocessor en maal het fijn.
-
Doe het mengsel in een kom en voeg de eieren en het gehakt erbij. Mix dit met 3/4 van het aardappelzetmeel. Voeg indien nodig, de rest van het aardappelzetmeel toe.
-
Bak het mengsel in een koekenpan. Roer af en toe.
-
Meng de maiskorrels door het mengsel. Met evt. wat verse kruiden, zoals koriander of peterselie.
-
Gebruik de bladen van de ijsbergsla als wrap. Vul deze met het mengsel, en smullen maar!