Wrap met gehakt en verstopte groenten

ReceptenLeave a Comment

Smeuïg van binnen, krokant van buiten. Aangezien het ongeveer voor 2/3 uit groente bestaat, maar smaakt als een heerlijke gehaktbal, is dit ideaal voor kinderen die niet altijd zin hebben in groenten.
Je kunt de mix bakken als een gehaktbal. 

Wrap met gehakt en verstopte groenten

Aangezien het ongeveer voor 2/3 uit groente bestaat, maar smaakt als een heerlijke gehaktbal, is dit ideaal voor kinderen die niet altijd zin hebben in groenten.

Je kunt de mix bakken als een gehaktbal. Smeuïg van binnen, krokant van buiten.

Dieet Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
(Voor)Bereidingstijd 20 minuten
Kook-/Wachttijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 3 personen

Ingredieënten

  • 300-350 gram gehakt
  • 2 kolven mais
  • 2 grote wortelen
  • 1 hele courgette
  • 6-9 bladen ijsbergsla of wraps naar keuze
  • 2 hele uien
  • 2 hele eieren
  • 4 tenen knoflook
  • 50-80 gram aardappelzetmeel of tapioca of maiszetmeel
  • 2 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl mineraalzout
  • 1/2 tl kurkuma

Instructies

  1. Kook de mais en snijd het vruchtvlees eraf wanneer het gaar en afgekoeld is.

  2. Snijd alle groenten in stukken van ca 2 cm..

  3. Doe alle kruiden, knoflook en groenten (behalve de mais) in een foodprocessor en maal het fijn.

  4. Doe het mengsel in een kom en voeg de eieren en het gehakt erbij. Mix dit met 3/4 van het aardappelzetmeel. Voeg indien nodig, de rest van het aardappelzetmeel toe.

  5. Bak het mengsel in een koekenpan. Roer af en toe.

  6. Meng de maiskorrels door het mengsel. Met evt. wat verse kruiden, zoals koriander of peterselie.

  7. Gebruik de bladen van de ijsbergsla als wrap. Vul deze met het mengsel, en smullen maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling