Witlofschotel

ReceptenLeave a Comment

Recept-witlofschotel

Een heerlijk, eenvoudig recept met witlof, spekjes, kastanjechampignons, prei, mosterd en kaas.

Witlofschotel

Een eenvoudig, maar heerlijk recept.

Dieet Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij
(Voor)Bereidingstijd 30 minuten
Kook-/Wachttijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingredieënten

  • 6-8 stronken witlof
  • 8 grote aardappels
  • 1 hele prei
  • 250 gram kastagnechampignons
  • 200 gram spekjes
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 el mosterd
  • 1/2 tl mineraalzout
  • 1/4 tl cayennepeper

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
    En smeer de ovenschaal in met wat vet.

  2. Zet een pan met water op.
    Was de aardappel en snijd ze in vieren.
    Als het water kookt doe je de aardappels in de pan.
    Voeg het zout toe.

  3. Snijd de spekjes in dunne reepjes/stukjes.
    Bak ze op middelhoog vuur lekker knapperig.

  4. Snijd de prei in smalle schijfjes.
    Als de spekjes voor 3/4 klaar zijn, voeg je de prei toe.

  5. Snijd de champignons in grove stukken.
    Voeg deze bij de spekjes en de prei.

  6. Snijd de witlof in vieren en haal het hart eruit.
    Snijd het vervolgens nog 1 of 2 keer kleiner.
    Blancheer de witlof door ze in een pan kort te koken, of ze te overgieten met gekookt water en dit 10 minuten te laten staan.

  7. Als de aardappels klaar zijn, kun je het overtollige water afgieten en de aardappels pureren.
    Voeg de mosterd en cayenne peper toe. En desgewenst nog wat boter.

  8. Meng de aardappelpuree met het spek-prei-champignon mengsel en verdeel het over de ovenschaal.
    Voeg de witlof toe en zorg dat alles goed verdeeld is.

  9. Verdeel de geraspte kaas over de schaal en plaats de schaal in de oven tot de kaas goudbruin is. Dit is 20-30 minuten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling