Deze gevulde witlofsalade is lekker als bijgerecht maar kan ook prima als maaltijdsalade voor bijvoorbeeld de lunch. Frisse witlof met appel en krokante stukjes walnoot, heerlijk!

Witlofsalade met appel, walnoot en aardappel
Recept en foto: Robin Clevers.
Ingredieënten
- 2 witlof
- 400 gram aardappels
- 2 appels
- 100 gram walnoten
- 3 handjes spinazie
- 3 el mayonaise
- 2 el citroensap
- snufje keltisch zeezout
Instructies
-
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Giet de aardappels na het koken af, laat ze afkoelen en zet ze erna in de koelkast. Doe dit het liefst een paar uur van tevoren zodat de aardappels goed koud en stevig zijn.
-
Snijd de bittere kern uit de witlofstronk en snijd de witlof vervolgens klein.
-
Snijd de appels in blokjes en de spinazie in reepjes.
-
Meng vervolgens de aardappels, witlof, appel, spinazie en walnoten samen met de mayonaise, citroen en het zout. Even goed door elkaar roeren en eventueel wat walnoten als garnering over de salade strooien.