Deze warme pap van gierst is een verwennerij! Heerlijk als stevig ontbijt, maar kan ook zeker als lunch.

Warme gierstepap met bosbessen
Recept en foto: Robin Clevers.
(Voor)Bereidingstijd 5 minuten
Kook-/Wachttijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Ingredieënten
- 150 gram gierstevlokken
- 200 ml water
- 100 ml kokosmelk
- 1 handje bosbessen
- dadelstroop
Instructies
-
Doe de gierstvlokken samen met het water in een pannetje en verwarm de massa al roerende totdat er een pap ontstaat.
-
Verwarm de bosbessen kort in een pannetje.
-
Voeg vervolgens de kokosmelk toe aan de gierstepap en roer nog eens door. Je kunt nu dadelstroop toevoegen naar eigen smaak.
-
Doe de pap in een kom, leg de bosbessen er bovenop en bestrooi eventueel met garnering naar keuze.