Warme gierstepap met bosbessen

ReceptenLeave a Comment

Gierstepap met bosbessen

Deze warme pap van gierst is een verwennerij! Heerlijk als stevig ontbijt, maar kan ook zeker als lunch.

Warme gierstepap met bosbessen

Recept en foto: Robin Clevers.

Dieet Lunch, Ontbijt
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch
(Voor)Bereidingstijd 5 minuten
Kook-/Wachttijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen

Ingredieënten

  • 150 gram gierstevlokken
  • 200 ml water
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 handje bosbessen
  • dadelstroop

Instructies

  1. Doe de gierstvlokken samen met het water in een pannetje en verwarm de massa al roerende totdat er een pap ontstaat. 

  2. Verwarm de bosbessen kort in een pannetje.

  3. Voeg vervolgens de kokosmelk toe aan de gierstepap en roer nog eens door. Je kunt nu dadelstroop toevoegen naar eigen smaak. 

  4. Doe de pap in een kom, leg de bosbessen er bovenop en bestrooi eventueel met garnering naar keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling