Erwtensoep (vegan of met vlees)

ReceptenLeave a Comment

erwtensoep

De basis is veganistisch, maar dit recept is makkelijk aan te vullen met gebakken spekjes, rookworst of brood met katenspek.

Erwtensoep (vegan)

Dieet Soep
Keuken Vegan
(Voor)Bereidingstijd 15 minuten
Kook-/Wachttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Ingredieënten

  • 400 gram spliterwten
  • 1,5 liter bouillon
  • 1 knolselderij
  • 1 prei
  • 2 grote winterpenen
  • 2 uien
  • 1 teenje knoflook
  • 2 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  1. Was de spliterwten en kook ze 25 minuten in de groentebouillon.

  2. Was ondertussen de overige groenten en snijd deze in kleine stukjes. 

  3. Voeg de groenten toe aan de spliterwten en bouillon en voeg ook de kruiden en laurierblaadjes toe. 

  4. Laat het geheel koken tot de groenten goed gaar en zacht zijn.

  5. Zet de staafmixer in de soep en pureer zo glad of grof als je zelf lekker vindt. 

  6. Voeg tenslotte peper en zeezout naar smaak toe.

Serveertips

  1. Speltbaquette en kruidenboter.

  2. Lichtgeroosterd zuurdesembrood met geitenkaas en walnoten.

  3. Roggebrood met katenspek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling