Vegan pastasaus

ReceptenLeave a Comment

Vegan pastasaus

Deze overheerlijke romige saus, met lichte kaassmaak is helemaal vegan! Maar ook heerlijk als basis voor bijvoorbeeld pasta carbonara.

Vegan pastasaus

Recept en foto: Robin Clevers.

Dieet Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch
(Voor)Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingredieënten

  • 150 gram cashewnoten
  • 100 ml water
  • citroensap van 1 citroen
  • 2 el appelazijn
  • 2 tl keltisch zeezout
  • 3 el edelgistvlokken
  • handje spinazie

Instructies

  1. Week de cashews zo’n 3 uur van tevoren in lauw water. 

  2. Doe in een blender de geweekte cashews, het water, zeezout, appelazijn, citroen en edelgistvlokken. Mix tot er een glad mengsel ontstaat. Dit kan enige tijd duren en varieert per blender.

  3. Voeg er een handje spinazie aan toe voor de groene kleur.

  4. Je kunt de saus verwarmen om vervolgens aan pasta of lasagna toe te voegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling