Dit snelle en heerlijke recept is ideaal wanneer je weinig tijd hebt en toch lekker wilt eten. Het gerecht heeft een oosterse tint. De gierst in dit gerecht is een glutenvrije en voedzame vervanger voor couscous.
Stoofpotje van gierst, spinazie, tomaat, rozijn en kikkererwt.
Recept en foto: Robin Clevers.
Ingredieënten
- 250 gram gierst
- 4 tomaten
- 200 gram kikkererwten
- 500 gram verse spinazie
- 4 el rozijnen
- 2 uien
- 1 tl kokosolie om in te bakken
- 1/2 tl keltisch zeezout
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat
- snufje cayennepeper
- 200 ml water
Instructies
-
Wel de rozijnen in een bakje heet water
-
Doe de gierst in een pan water en laat dit 10 minuten koken.
-
Snipper ondertussen de ui en fruit hem samen met de kikkererwten. Voeg de cayennepeper, zout, kaneel en nootmuskaat toe.
-
Snijd de tomaten fijn in blokjes en bak deze mee. Schenk het water erbij en laat het geheel zachtjes doorkoken.
-
Zet vervolgens het vuur uit en roer de spinazie en gewelde rozijnen er door. De gierst zal nu klaar zijn, even afgieten en erbij serveren.
-
Garneer eventueel met geroosterde pijnboompitten of amandelstukjes.