Dit gerecht heeft een Midden-Oosters tintje door de smaken van geroosterde kikkererwten en de yoghurtdip. Heerlijk als lunch en zeker geschikt als diner.

Spinazie omelet met geroosterde paprika kikkererwten en yoghurtdip
Recept en foto: Robin Clevers.
(Voor)Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen
Ingredieënten
- 4 eieren
- 300 gram spinazie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 pot kikkererwten
- 200 ml (kokos)yoghurt
- verse peterselie
- 3 el citroensap
- 2 el olijfolie
- snufje keltisch zeezout
- snufje paprikapoeder
Instructies
-
Was de spinazie en dep droog. Scheur in grove stukken.
-
Klop de eieren los.
-
Snipper de ui en knoflook en fruit deze even aan. Voeg de spinazie toe en bak kort mee.
-
Giet het eimengsel er overheen en bak tot de bovenkant van de omelet gestold is.
-
Verhit een pan met wat olie, laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog. Doe ze vervolgens in een pan, voeg paprikapoeder toe en rooster op een laag vuur totdat ze knapperig zijn.