Een lekker pastagerecht met Italiaanse roerbakgroenten. Groenten roerbakken is niet zo heel bijzonder, maar wordt wel een stuk specialer als je daar over geroosterde pijnboompitten en verse kruiden strooit.

Italiaanse roerbak met pijnboompitten
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
- 300 gram (glutenvrije) spaghetti
- 2 gele courgettes
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 75 gram pijnboompitten
- 2 el verse of gedroogde tijm
- 1 el olijfolie
- zeezout
Instructies
-
Kook de (glutenvrije) spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
-
Was en snijd de groenten. Roerbak de groenten enkele minuten in wat olie. Voeg de verse tijm en zeezout toe en bak nog enkele minuten totdat de groenten beetgaar zijn. Sprenkel er op het laatst olijfolie ove.
-
Rooster de pijnboompitten in een pan (zonder olie) op laag vuur totdat de pitten een kleurtje hebben gekregen.
-
Serveer de spaghetti op een bord, leg er wat groenten boven op en strooi er pijnboompitten over. Buon appetito!