Als je de hele dag gewerkt hebt, wil je het liefst snel iets gezonds op tafel hebben. En het liefst nog lekker ook 😉 Deze snelle spruitjes met Aziatisch tintje, zijn met 20 minuten klaar.

Snelle spruitjes met Aziatisch tintje
Ingredieënten
- 200 gram spruitjes
- 200 gram spinazie
- 120 gram bruine rijst noodles
- 1 witte ui
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 handjes cashewnoten
- 5 plakjes gember
- 2 el sesamolie
- 1 el ossevet of ander vet
- 2 el sesamzaadjes
- 1/2 tl citroengras
- 1/2 tl citroensap
Ook lekker (als variatie of aanvulling)
- 1 el ketjap
- witte vis
- tempeh
Instructies
-
Breng water aan de kook om de noodles in te bereiden.
-
Doe de spinazie in een grote bak water en laat even staan, zodat het zand naar onder zakt.
-
Verwijder de kontjes van de spruitjes en snijd in tweeën of vieren, afhankelijk van de grootte.
-
Plet een teentje knoflook en doe deze in een wok samen met de plakjes gember en het ossevet.
-
Doe de spruitjes en het citroengras in de wok.
-
Haalde spinazie uit het water en laat uitlekken in een vergiet.
-
Doe een beetje water bij de spruitjes en doe een deksel op de pan. Roer regelmatig om.
-
Snijd ondertussen de uitjes in halve ringen en de rest van de knoflook in kleine stukjes.
-
Doe de noodles in de pan.
-
Als de spruitjes nog ongeveer 5 minuutjes nodig hebben, doe dan de uitjes, knoflook, sesamzaadjes, spinazie, sesamolie en citroensap in de pan. Blijf roeren.
-
Snijd de cashewnoten in grove stukken.
-
Haal de noodles uit de pan, doe ze in de vergiet en spoel ze af met koud water.
-
Leg de noodles op een bord, besprenkel ze met nog wat sesamolie en schep de spruitjes-mix er bovenop. Strooi er vervolgens de cashewnoten overheen en smullen maar!