Echt de allerlekkerste satésaus! Natuurlijk lekker over de kip of rundvlees, maar ook heerlijk als dip bij kroepoek of gebakken aardappelen.

Pindasaus - Satésaus
(Voor)Bereidingstijd 10 minuten
Porties 8
Ingredieënten
- 5 el pindakaas of andere notenpasta
- 5 el olijfolie
- 3 el ketjap
- 1 el lijnzaadolie
- 3 tenen knoflook
- 1/4 bosje koriander
- 3 cm verse gember
- rasp van een hele citroenschil
- sap van een hele citroen
- 1 tl chilivlokken of een vers pepertje
- 1 tl keltisch zeezout
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl mosterdpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- beetje water
Instructies
-
Voeg alle ingrediënten bij elkaar en mixen maar.
-
Voeg al mixend water toe totdat je de gewenste dikte hebt.