Deze salade is erg lekker bij noodles of pasta. De avocadodip kun je gebruiken als dressing door koude pasta of noodles, of natuurlijk op een stuk brood.

Salade van geroosterde wortel en spinazie met avocadodip
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
Salade
- 8 wortels
- 100 gram spinazie
- 2 el olijfolie
- 2 el citroensap
- snufje keltisch zeezout
Avocadodip
- 2 avocado's
- 2 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 el olijfolie
- snufje keltisch zeezout
Instructies
Salade
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
-
Schil de wortels en snijd ze in stukken. Leg ze op een bakplaat en sprenkel ze met wat olie.
-
Rooster de wortels 35 minuten op 180 graden Celsius.
-
Maak ondertussen de dressing. Mix de olijfolie met zout en citroensap tot een mengsel.
-
Scheur of snijd de spinazie in kleine stukjes en voeg hier de dressing aan toe.
-
Voeg als laatste de wortels er aan toe en meng het geheel door elkaar.
Avocadodip
-
Prak de avocado’s tot een smeuig geheel, voeg hier het zout, olijfolie, gedroogde peterselie, citroensap en –rasp aan toe. Even doorroeren en klaar is de dip!