Deze rozemarijncrackers zijn ideaal als lunch of – zoals je op de foto kunt zien – heerlijk bij een borrelplankje. De crackers zijn gemaakt van kikkererwtenmeel dus geheel tarwevrij. Verder vrij van lactose, gluten en ei. De smaakmaker in deze crackers is de rozemarijn, maar deze kun je heel eenvoudig vervangen door andere kruiden zoals oregano of Provençaalse kruiden.

Rozemarijn-kikkererwtencrackers
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
- 200 gram kikkererwtenmeel
- 50 ml water
- 50 gram kokosolie
- 1 theelepel kleingesneden verse rozemarijn
- 1 theelepel zeezout
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
Instructies
-
Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
-
Meng het kikkererwtenmeel met de rozemarijn, kokosolie, water en de specerijen.
-
Kneed alles goed door tot een kruimelig deeg. Maak er vervolgens een bal van en laat de bal deeg 5 minuten rusten in de koelkast.
-
Pak een vel bakpapier en leg het deeg op het papier. Rol het deeg uit met een deegroller tot een dikte van 3 mm. Als het deeg aan de deegroller vast plakt, leg er dan een vel cellofaanfolie op.
-
Bak de crackers 10 minuten in de oven op 175 graden Celsius.