Rode linzen zijn, mits een nachtje voor geweekt, heel eenvoudig en snel te bereiden. Voor dit eenpansgerecht snipper en snijd je de groenten in stukken en laat je alles tegelijk zachtjes sudderen totdat de schotel klaar is. De linzen schotel is vegetarisch, dus zonder vlees. Mocht je nu zin hebben in vlees erbij, hij is ook heerlijk met stukjes saucijzen. Bon appétit!

Rode linzen schotel
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
- 250 gram rode linzen
- 300 gram aardappelen
- 10 wortels
- 2 uien
- 5 tomaten
- 1 pakje (plantaardige room)
- 400 ml water
- 2 el keltisch zeezout
- 1 el kerriepoeder
- 1 el paprikapoeder
Instructies
-
Week de linzen een nachtje in water.
-
Snijd de uien, aardappels, wortels en tomaten in stukken. Fruit in een pan de uien met het keltisch zeezout en de kerriepoeder, en voeg wortels, aardappelen en linzen toe. Voeg het water er aan toe en laat zachtjes sudderen totdat alles gaar is.
-
Vervolgens voeg je de tomaten en de plantaardige rood toe en roer je het door. Zet het vuur uit en laat de deksel op de pan tot dat je het gaat serveren. De tomaten hoeven niet te koken, ze zullen vanzelf garen door de warmte van de pan. Ze zijn namelijk het lekkerst als er nog beet in zit.