Rode bietjes stamppot

ReceptenLeave a Comment

Rode bietjes stamppot

Gezond en binnen een half uur klaar. Makkelijk te combineren met wat je in huis hebt of waar je zin in hebt!

1

Rode bietjes stamppot

Dieet Hoofdgerecht
(Voor)Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 porties

Ingredieënten

  • 1 kg aardappelen
  • 500 gram gekookte rode bietjes
  • 2-3 appels
  • 2 uien
  • 25 gram roomboter
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl zwarte peper
  • keltisch zout naar smaak

Instructies

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Kook de aardappels gaar tot ze zacht zijn. 

  2. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg deze op het laatste toe aan de aardappelen, zodat ook de appeltjes lekker zachtgekookt worden. 

  3. Snijd ondertussen de bietjes in kleine blokjes.

  4. Fruit in een andere pan de ui in wat roomboter, kokosolie of olijfolie. 

  5. Giet de aardappelen en appels af, doe de bietjes, roomboter en kruiden erbij en stamp met een aardappelstamper tot stamppot. Zelf vind ik het lekker als er nog wat grovere stukjes in de stamppot zitten, maar dat is een kwestie van smaak. Voeg eventueel een scheutje amandelmelk of wat extra boter toe als de stamppot te droog blijft. 

Varieer of combineer

  1. Serveer met wat geroosterde amandelen, vegetarische balletjes, een gehaktbal, gebakken champignons of iets anders naar keuze. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling