Venkelstamppot
Porties 2 personen
Ingredieënten
- 2 stuks venkel ca 450gr
- 600 gr aardappel kruimig
- 100 gr waterkers
- 2 el vet, zoals olijfolie, roomboter of ghee
- 2 stuks rode uien
Optioneel
- 2 tenen knoflook
- 2 el mosterd, mierikswortel
- 1 blokje bouillon
Vlees, vis, vega(n)
- 300 gr forelfilet, zalm
- 1 potje lupine
Instructies
-
Schil de aardappels en kook ze ca 20 minuten. Als je zorgt dat ze net onder water staan, dan hoef je straks geen water weg te gooien en kun je een bouillonblokje toevoegen tijdens het koken.
-
Snijd de venkel in dunne plakjes. Je kunt ze koken, grillen of (roer)bakken. Bewaar de groene takjes voor de garnering.
-
Snijd de rode uien in ringen en karamelliseer deze door ze te bakken in voldoende vet in een hete pan.
-
Maak pureer van de aardappel en schep dit op.
-
Schep de venkel, de rode uien en de waterkers door elkaar en strooi de groene venkeltakjes erop.