Spruitjes pastinaak wok
Snel en makkelijk seizoensrecept
Ingredieënten
- 500 gr spruitjes
- 500 gr pastinaak
- 500 gr krieltjes
- 2 el mierikswortelsaus
- 0,5 bakje champignons
- 2 stuks rode ui
Vis, vlees, vega(n)
- Kalfsgehakt
- Gerookte tofu
- Witte vis
Instructies
-
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Al zijn spruitjes geel, als je het buitenste blaadje eraf haalt, zit er meestal een heel mooi spruitje onder.
-
Schil de pastinaak en snijd deze in blokjes die kleiner zijn dan de spruitjes.
-
Verhit een ruime hoeveelheid olie in een wok of koekenpan en roerbak de pastinaak tot ze al bruin beginnen te kleuren. Het vuur mag best hoog, maar doe er een deksel op zodat de pastinaak niet alleen lekker gebakken wordt, maar ook zacht. Zorg voor genoeg olie zodat het niet aanbrandt.
-
Als de pastinaak gaar begint te worden, voeg dan de spruitjes en champignons toe. En laat nog een minuut of 10 op halfhoog-hoog vuur staan. Zorg wederom voor voldoende olie.
-
Je kunt de krieltjes in een aparte pan lekker krokant bakken. Een uitje erbij is ook lekker.
Vlees, vis, vega(n)
-
Als je vis hebt, bak je deze in een aparte pan.
-
Gehakt kun je in een aparte pan rullen en op het laatst toevoegen aan de pastinaak en spruitjes.
-
Gerookte tofu kun je gewoon meebakken met de pastinaak en spruitjes.