Rabarber sinaasappel crumble

ReceptenLeave a Comment

We zitten volop in het rabarberseizoen! Deze heerlijke rabarbercrumble komt als geroepen. Als tegenhanger voor de zure rabarber is de crumble gezoet met dadelstroop en sinaasappelsap.  Dus best verantwoord 🙂
Ben je geen fan van crumble? Helemaal niet erg, de rabarbermoes alleen is om van te smullen!

Rabarber sinaasappel crumble

Recept en foto: Robin Clevers.

Dieet Gebak, Ontbijt
Keuken Vegetarisch
(Voor)Bereidingstijd 30 minuten
Kook-/Wachttijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 4 personen

Ingredieënten

  • 300 gram rabarber (in kleine stukjes gesneden)
  • 150 gram aardbeien
  • 2 eetlepels dadelsiroop
  • 1 theelepel kaneel of koekkruiden
  • sap van 1 sinaasappel
  • rasp van een biologische sinaasappel
  • 100 gram havervlokken
  • 50 gram havermeel
  • 100 gram roomboter of kokosolie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175°C

  2. Doe de rabarber, de aardbeien, dadelstroop, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en kaneel in een pannetje.

  3. Breng al roerende aan de kook en laat dit 10 minuten koken. Laat het deksel eraf zodat het vocht kan verdampen. De rabarber bevat veel vocht en dit komt vrij tijdens het kookproces.

  4. Draai het vuur uit en laat afkoelen. Maak ondertussen de crumble.

  5. Voor de crumble meng je de roomboter met de havermeel en havervlokken met je handen door elkaar.

  6. Verdeel de rabarbermoes in kommetjes. Verdeel de crumble over de rabarber en zet de kommetjes voor 25 minuten in een oven van 175 graden Celsius totdat de crumble krokant en goudbruin gebakken is. 

  7. Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling