Heb je zin een salade, maar wil je eens wat anders dan groene blaadjes sla? Probeer dan eens deze quinoa salade met gegrilde groenten zoals courgette, aubergine en tomaat. Eet de salade het beste lauwwarm of koud. Heerlijk met een stuk brood, voor bij de barbecue óf om gewoon zo van te genieten!

Quinoa salade met gegrilde groenten
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
- 200 gram quinoa
- 1 courgette
- 4 tomaten
- 1 aubergine
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 75 ml olijfolie
- 40 ml citroensap
- peper en zout
- enkele takjes munt of basilicum
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius, op de grillstand.
-
Doe de quinoa in een grote pan met water en breng aan de kook. Kook de quinoa, na ongeveer 15 minuten zal hij gaar zijn. Giet de quinoa af en laat afkoelen.
-
Was en snijd de tomaat, courgette, ui en aubergine in kleine blokjes. Pers de knoflook uit en meng dit samen met een eetlepel olijfolie door de gesneden groenten. Leg het vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten op 175 graden. Na 10 minuten hussel je alles eens goed door elkaar en bak je het nog eens 10 minuten op 175 graden Celsius.
-
In een grote kom meng je olijfolie, citroensap en peper en zout. Voeg de lauwwarme quinoa en groenten er aan toe. Roer goed door elkaar zodat de quinoa de smaken van het olijfolie mengsel goed absorbeert.
-
Als laatste kun je naar wens wat fijngesneden basilicum of munt door de salade husselen. Klaar is je lekkere en voedzame salade! Enjoy!