Comfort food, maar dan een wat luxe variant. Heerlijk voor een zondag met een filmpje.

Portobello broodje met burger
Recept en foto: Robin Clevers.
Ingredieënten
- 4 portobello's
- 4 burgers kip, gehakt, vega
- 1 courgette
- 1 teen knoflook
- 50 gram kiemgroenten bijv. alfalfa
- 2 el saus naar keuze bijv. mayonaise
Instructies
-
Was de portobello champignons en dep ze droog. Snijd ze vervolgens in tweeën en bak ze kort in wat ghee. Leg ze op een bord, de champignons garen nog na.
-
Snijd de courgette in rondjes en in de tussentijd bak je de burgers gaar.
-
Bak nu de courgette kort aan beide kanten samen met wat geraspte knoflook.
-
Nu kun je de burger samenstellen. Pak een stuk van de portobello, besmeer hem met je favoriete saus, leg er een burger op, voeg wat courgette stukken toe en leg er wat kiemgroenten op. Als laatste zet je de andere helft van de portobello erop. Eet smakelijk!
Notities
Je kunt zo'n burger zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Ik vind het een goed basisgerecht als alternatief voor restjes-dag. Spinazie, kaas, gebakken eitje, tomaat, gegrilde paprika. Salade ernaast en smullen maar.