Recept pompoensoep met knoflookbrood

ReceptenLeave a Comment

Pompoensoep met knoflookbrood

Dieet Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Porties 3 personen

Ingredieënten

  • 1 grote pompoen
  • 2 grote wortels
  • 400 ml kokosmelk
  • 0,5 duim gember
  • 2 blokjes bouillon
  • 1 stokbrood
  • 2 tenen knolook
  • 3 kleine sjalotjes

Vis, vlees, vega(n)

  • Spekjes
  • Paddenstoelen
  • Burger met rode linzen

Instructies

  1. Snijd de pompoen en ontdoe deze van pitten en het (bittere) binnenste deel. De schil kun je in principe gewoon eten. Afhankelijk van de pompoen, kun je ook de schil verwijderen.

  2. Verhit olie in een grote pan en braad de pompoen, wortel en ui aan.

  3. Verwijder de schil van de gember en rasp deze. Doe deze, samen met knoflook dan ook in de pan.

  4. Komijnpoeder is ook lekker.

  5. Voeg de kokosmelk en bouillonblokjes toe. Vul aan met water zodat alles net aan onder water staat.

  6. Als alles zacht is, mix alles tot een gladde soep.

Vlees, vis, vega(n)

  1. Bak de spekjes en/of sjalotjes en serveer deze op de soep.

Knoflookbrood

  1. Bak het brood af volgens instructies, of rooster brood dat je in huis hebt.

  2. Besprenkel of besmeer het brood met olijfolie, sesamolie, ghee of roomboter.

  3. Neem een teentje knoflook en 'rasp' deze over het geroosterde brood.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling