Een heerlijke vegetarische curry met pompoen, gele paprika en linzen.

Pompoencurry met gele paprika en linzen
Recept en foto: Robin Clevers.
(Voor)Bereidingstijd 40 minuten
Porties 6 porties
Ingredieënten
- 1 pompoen fles of hokkaido
- 300 gr groene of bruine linzen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 el curry
- 3 tl keltisch zeezout
- 250 ml water
- 400 ml kokosmelk
- kokosolie om in te bakken
- peterselie om te garneren
Instructies
-
Week de linzen voordat je gaat koken 2 uur lang in een kom water.
-
Snijd de pompoen, paprika, uien en knoflook in stukjes.
-
Fruit het uitje samen met de knoflook, stukken pompoen en stukken paprika.
-
Voeg nu de currykruiden, zout, water en kokosmelk toe.
-
Laat 20 minuten sudderen op laag vuur. Voeg vervolgens de linzen toe en laat het nog eens 20 minuten sudderen op laag vuur.
-
De curry is klaar en kan geserveerd worden met wat gesneden peterselie.