Pompoencurry met gele paprika en linzen

ReceptenLeave a Comment

Curry met pompoen kokos en linzen

Een heerlijke vegetarische curry met pompoen, gele paprika en linzen.

Pompoencurry met gele paprika en linzen

Recept en foto: Robin Clevers.

Dieet Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Vegetarisch
(Voor)Bereidingstijd 40 minuten
Porties 6 porties

Ingredieënten

  • 1 pompoen fles of hokkaido
  • 300 gr groene of bruine linzen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el curry
  • 3 tl keltisch zeezout
  • 250 ml water
  • 400 ml kokosmelk
  • kokosolie om in te bakken
  • peterselie om te garneren

Instructies

  1. Week de linzen voordat je gaat koken 2 uur lang in een kom water.

  2. Snijd de pompoen, paprika, uien en knoflook in stukjes.

  3. Fruit het uitje samen met de knoflook, stukken pompoen en stukken paprika.

  4. Voeg nu de currykruiden, zout, water en kokosmelk toe. 

  5. Laat 20 minuten sudderen op laag vuur. Voeg vervolgens de linzen toe en laat het nog eens 20 minuten sudderen op laag vuur.

  6. De curry is klaar en kan geserveerd worden met wat gesneden peterselie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling