Pompoen met zuurkool, champignons en kurkuma uit de oven

ReceptenLeave a Comment

Pompoen met zuurkool

Pompoen, één van onze favorieten in herfst/winter! Het liefst geroosterd om de heerlijk zoetige en aardse smaak zoveel mogelijk naar boven te laten komen.

Pompoen met zuurkool uit de oven

Pompoen bevat onder andere ijzer, vitamine C, kalium en caroteen. Zuurkool is rijk aan probiotica; champignons zijn rijk aan antioxidanten en kurkuma bevat ook een heel scala aan gezondheidsvoordelen. 

Een gemakkelijke en bovendien gezonde maaltijd.

Dieet Hoofdgerecht
Keuken Vegan
(Voor)Bereidingstijd 15 minuten
Kook-/Wachttijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 porties

Ingredieënten

  • 1 middelgrote oranje pompoen
  • 250 gram zuurkool vers
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 grote ui
  • 1 handje rozijnen even geweekt in water
  • 1 handje amandelen
  • 2 cm verse kurkuma geraspt of gesneden
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 scheutje olijfolie naar smaak extra virgin
  • snufje mineraalzout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en bedek een bakplaat met bakpapier.

  2. Snijd de ui in kleine stukjes en fruit deze in wat roomboter of kokosolie goudbruin.

  3. Voeg de kurkuma toe en bak deze kort mee. 

  4. Voeg de champignons toe en bak ook deze weer kort mee.

  5. Was de pompoen en snijd deze doormidden. Haal het vruchtvlees en de pitten eruit.

  6. Leg de beide pompoenhelften op de bakplaat en zet deze 20 minuten in de oven. 

  7. Zet de temperatuur van de oven terug naar 180 graden. Dit in verband met het snel aanbranden van de rozijntjes en het oxideren van de vetten in de noten boven de 180 graden.

  8. Roer de ui, kurkuma, champignons, zuurkool, rozijnen, paprikapoeder en komijn goed door elkaar en verdeel dit mengsel over de beide pompoenhelften. Als je nog vulling overhoudt, kun je dit rondom de pompoen op het bakpapier leggen. Strooi de amandelen er overheen en bak het geheel nog 15 minuten in de oven.

  9. Serveer met een flinke scheut extra vierge olijfolie en grof zeezout naar smaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling