Dit verrukkelijk vegan ontbijt is niet alleen voedzaam, maar staat ook nog eens binnen enkele minuten op tafel. Je hebt er slechts een paar ingrediënten voor nodig: fruit, je favoriete ontbijtgranen en (noten)melk. Ben je in het bezit van een blender, dan is deze zelfgemaakte plantaardige melk klaar in een handomdraai.

Plantaardig ontbijtje met huisgemaakte notenmelk
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
- 8 geweekte paranoten (of handjevol walnoten)
- 2 Medjoul dadels
- 500 ml water
- Fruit naar keuze
- 1 eetlepel zonnebloempitten of andere pitten of zaden
- 100 gram ontbijtgranen zoals muesli, cruesli of cornflakes
- snuf zeezout
Instructies
-
Week de paranoten 30 minuten in een bakje water. Snijd ondertussen het fruit in stukken.
-
Doe de paranoten, dadels, water en het zeezout in een blender. Mix dit enkele minuten tot een egaal wit mengsel; je plantaardige melk is klaar. Deze melk kun je zo'n 2 tot 3 dagen afgesloten bewaren. Mocht je meer melk willen maken, zodat je voor een aantal dagen op voorraad hebt, verdubbel dan simpelweg de ingrediënten uit dit recept.
-
Schenk de plantaardige melk in een kom. Voeg de ontbijtgranen samen met de pitten/zaden toe. Doe als laatste het fruit er bij. Je kunt natuurlijk elk fruit gebruiken dat je wil. Als je varieert met fruit en eet wat er op dat moment in het seizoen is, verveelt je ontbijt nooit.
-
Eet smakelijk!