Je kunt deze pittige salade zowel warm als koud eten maar hij is het lekkerst als de snijbonen op kamertemperatuur zijn. Lekker met een gekookt ei en een geroosterde boterham, maar ook zeker geschikt als bijgerecht of tussendoortje.

Pittige snijbonen salade
Recept en foto: Robin Clevers
(Voor)Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4 personen
Ingredieënten
- 500 gram snijbonen
- 1 rode ui
- 4 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 tl mosterd
- 1 el ahornsiroop
- 1 tl geraspte knoflook
- peper en zout
Instructies
-
Snij de bonen in schuine stukken van 3 centimeter. Stoom ze in een pan met een laagje water in ca. 6 minuten gaar.
-
Snijd de rode ui in dunne ringen. Maak de dressing door de olijfolie, citroensap, mosterd, ahornsiroop en knoflook te mengen.
-
Meng de snijbonen met de rode ui en de dressing en voeg peper en zout toe. Klaar is je snelle en lekkere salade. Enjoy!