Penne in tomatensaus met zoete aardappel en pijnboompitten

Recepten1 Comment

Deze snelle maar smakelijke pasta is in een handomdraai klaar. De zoete aardappel in dit gerecht zorgt voor variatie op de klassieke penne in tomatensaus. Gebruik pasta van linzen of boekweit als je kiest voor een glutenvrije maaltijd. 

Penne in tomatensaus met zoete aardappel en pompoenpitten

Dieet Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch
Kook-/Wachttijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingredieënten

  • 150 gram glutenvrije penne
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 fles (500 ml) tomaten passata
  • 100 gram pijnboompitten
  • 4 gedroogde laurierblaadjes
  • 3 el gedroogde of verse italiaanse kruiden
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl Keltisch zeezout
  • snuf peper

Instructies

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze samen met de laurierblaadjes en Italiaanse kruiden. Voeg het zout en peper er aan toe.

  2. Voeg vervolgens de tomatensaus toe.

  3. Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes. Voeg deze toe aan de tomatensaus. Laat het geheel zo’n 30 minuten sudderen op laag vuur

  4. Kook ondertussen de penne gaar in ruim water met een snuf zout.

  5. Rooster de pijnboompitten op een zeer laag vuur totdat ze licht van kleur veranderen.

  6. Schep de penne op het bord, bedek het royaal met saus en maak af met de heerlijke pijnboompitten.

One Comment on “Penne in tomatensaus met zoete aardappel en pijnboompitten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling