Paarse bataat met geroosterde kikkererwten.

ReceptenLeave a Comment

Paarse bataat met geroosterde kikkererwten

De zogenaamde ‘rainbow bowls’, kommetjes vol gekleurde groenten, granen en peulvruchten, wij zijn er dol op!

Paarse zoete aardappel met geroosterde kikkererwten

De zogenaamde 'rainbow bowls', kommetjes vol gekleurde groenten, granen en peulvruchten, wij zijn er dol op! Je kunt er eindeloos mee variëren en en je krijgt op een makkelijke manier veel goede voedingsstoffen binnen.

Dieet Hoofdgerecht
Keuken Vegan
(Voor)Bereidingstijd 15 minuten
Kook-/Wachttijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 personen

Ingredieënten

  • 1 grote paarse bataat oranje of wit kan natuurlijk ook
  • 200 gram gekookte kikkererwten
  • 1 parpika
  • 1 avocado
  • 10 zwarte olijven
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1 handje pitjes naar wens bijv. pompoen, zonnebloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • een scheutje milde olijfolie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.

  2. Was de zoete aardappel en snijd deze in lekkere grove stukken. Meng deze stukken met de olijfolie en verspreid ze over een deel van de bakplaat.

  3. Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af onder water. Dep ze droog met keukenpapier en meng ze met de paprikapoeder, komijnzaad, een theelepel olijfolie en peper en zout naar smaak. Verspreid de kikkererwten over een deel van bakplaat. Zorg dat ze niet over elkaar liggen.

  4. Snijd de paprika in grove stukken en meng ook hier een klein beetje olijfolie doorheen. Een theelepel is ruim voldoende. Leg de paprika bij de bataat op de bakplaat.

  5. Zet de bakplaat met groenten 20 minuten in de oven. Maak ondertussen de rest van de rainbow bowl klaar.

  6. Snijd de cherrytomaatjes in vieren, verdeel de olijven over de borden en snijd de avocado in reepjes.

  7. Roer na 20 minuten de kikkererwten even goed door elkaar en zet de bakplaat nog 10 minuten terug in de oven.

  8. Haal de bakplaats uit de oven, verdeel de groenten, avocado en kikkererwten over de borden en garneer met wat (geroosterde) pitjes.

    Eet smakelijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling