Claresse, een lekkere en duurzame kweekvis met een zachte smaak, in de oven gegaard. Vergezeld door rode krielaardappels en groene puntpaprika’s in een rozemarijn-knoflookmengsel.

Ovengegaarde Claressefilet met rode krieltjes, rozemarijn en groene puntpaprika's
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
- 500 gram rode kriel aardappels
- 600 gram Claressefilet
- 6-7 groene puntpaprika's
- 3 tenen knoflook
- 5 takjes rozemarijn
- 1 theelepel zeezout
- 2 eetlepels olie
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
-
Was en snijd de krielaardappels en puntpaprika's in grove stukken.
-
Rits de rozemarijnblaadjes van het takje en hak de kleine blaadjes in hele fijne stukken. Vervolgens hak je de tenen knoflook mee. Voeg de gehakte knoflook en rozemarijn toe aan de olie.
-
Meng de rode krieltjes en paprika stukken met het knoflook en rozemarijnmengsel. Breng op smaak met peper en grof zeezout.
-
Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven op 190 graden Celsius.
-
Snijd de Claresse in porties en bestrijk de stukken vis met olie, peper en zout.
-
Haal de bakplaat uit de oven en leg de claressefilets tussen de aardappels en groenten. Zet de plaat terug in de oven voor 15 tot maximaal 20 minuten totdat de groenten knapperig zijn en de vis voldoende is gegaard.
-
Eet smakelijk!