Lekkere Thaise pompoensoep

ReceptenLeave a Comment

Zin in een gevulde soep met pit? Dan is deze soep iets voor jou! De rode peper, gember en kokosmelk zorgen dat de smaak van deze soep er helemaal uit knalt. Naast dat hij ontzettend lekker smaakt, is hij ook nog eens snel klaar.

Thaise pompoensoep met een kick

Recept en foto: Robin Clevers

Dieet Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Keyword pompoen
Porties 4 personen

Ingredieënten

  • 1 kleine oranje pompoen
  • 500 ml kippenbouillon
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 rode peper
  • 2 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 2 el kokosolie
  • limoensap
  • 1 stukje gember van 3 cm
  • 1 stengel citroengras
  • 1 tl Keltisch zeezout

Instructies

  1. Was de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in blokjes. Snipper de sjalotten, peper, knoflook en gember. Breek de stengel citroengras op een aantal plaatsen en fruit alles tezamen in een pan met wat kokosolie. 

  2. Voeg nu de kippenbouillon toe en kook op zacht vuur totdat de pompoen zacht is. 

  3. Haal de citroengras er uit, voeg de kokosmelk toe en pureer de soep tot een glad geheel. Breng de soep op smaak met Keltisch zeezout. 

  4. Garneer de soep met verse kruiden, zoals koriander, en wat ook erg lekker combineert met deze soep, wat gebakken shiitake champignons en taugé. 

  5. Geniet van alle smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *