Kruidige appeltaart (glutenvrij)

ReceptenLeave a Comment

Een heerlijke winterse en frisse kruidige appeltaart! Door de smaken van deze appeltaart waan je je meteen in herfstige sferen. Hij is glutenvrij, suikervrij en zit vol met kruidige aroma’s, een perfecte oppepper voor op een druilerige herfstdag!

Kruidige appeltaart (glutenvrij)

Recept en foto: Robin Clevers

Dieet Gebak, Nagerecht, Tussendoortje- Snack
Keuken Glutenvrij, Vegetarisch
Keyword Appels
(Voor)Bereidingstijd 25 minuten
Kook-/Wachttijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten

Ingredieƫnten

  • 1 kg appels
  • 140 gram roomboter of kokosolie (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren
  • 110 gram amandelmeel
  • 140 gram glutenvrij havermeel (of boekweitmeel)
  • 70 gram kastanjemeel
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 volle theelepels kaneel
  • 1/2 theelepeltje gemalen kardemom
  • 1/2 theelepeltje gemalen kruidnagel
  • rasp van hele citroen
  • snuf zout
  • 2 theelepels kokosbloesemsuiker
  • 100 gram walnoten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

  2. Meng het amandelmeel met het havermeel en kastanjemeel en voeg kardemom, kruidnagel, citroenrasp en 1 theelepel kaneel toe. Voeg nu de roomboter, kokosbloesemsuiker en de eieren toe. Meng het deeg met je handen en kneed er een mooie bal van. Laat het deeg even rusten.

  3. Maak ondertussen het appelmengsel. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Doe dit in een kom en voeg de kokosbloesemsuiker en 1 theelepel kaneel toe. Hak de walnoten in kleine stukjes en voeg er aan toe. 

  4. Vet een springvorm in met kokosolie of boter en bestrooi het met wat havermeel. Pak 2/3 van de deegbal en rol dit uit. Verdeel het over de bodem en zijkanten van de springvorm. Duw het voorzichtig aan in de hoekjes. 

  5. Vervolgens verdeel je het appelmengsel over de springvorm. Gebruik het laatste stuk deeg om de bovenkant te bekleden. Je kunt er een raster of kruimels van maken. 

  6. Bak de taart 40 tot 50 minuten goubruin in de oven op 175 graden Celsius. Mocht de bovenkant te donker worden, dan kun je de taart afdekken met wat nat bakpapier of aluminiumfolie. 

  7. Enjoy met een heerlijke kop thee of warme chocolademelk šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *