Een heerlijke winterse en frisse kruidige appeltaart! Door de smaken van deze appeltaart waan je je meteen in herfstige sferen. Hij is glutenvrij, suikervrij en zit vol met kruidige aroma’s, een perfecte oppepper voor op een druilerige herfstdag!

Klassieke, luchtige cake. (glutenvrij, lactosevrij, suikervrij)
Recept en foto: Joy de Vries
Ingredieƫnten
- 175 gr rijstmeel
- 75 gr havermeel
- 200 gr kokosolie
- 50 gr ghee
- 250 gr honing
- 5 eieren
- 8 gr bakpoeder
- 1 vanillestokje
- 4 druppels sinaasappelolie
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 150-160 graden Celsius.
-
Doe de honing, kokosolie, ghee en het opengesneden vanillestokje en in een pannetje en laat het op de laagste stand smelten, zonder te koken.
-
Doe ondertussen de melen en het bakpoeder in een grote kom.
-
Mix 5 eieren zo luchtig als je kunt.
-
Haal de vanille uit het stokje en meng deze goed door de honing en gesmolten kokosolie. Zet het vuur uit.
-
Doe de sinaasappelolie in het mengsel. Laat het mengsel afkoelen voordat het in aanraking met de eieren komt, anders stolt het eiwit.
-
Terwijl het staat af te koelen, meng de eieren door het meel. En vet de cakevorm in.
-
Zodra het kokosoliemengsel is afgekoeld, maar dus nog wel vloeibaar is, kun je het door het deeg mixen.
-
Giet het in het cakeblik en laat 45-60 minuten bakken op 150-160 graden.
Notities
Je kunt natuurlijk eindeloos varieren. De sinaasappelolie kun je vervangen voor o.a. de sap en rasp van een citroen. Je kunt er chocoladestukje of rozijnen doorheen mixen. Je kunt er kaneel en kruidnagel doorheen doen. Nou ja, je kunt het zelf wel bedenken š
Zoals je op de foto kunt zien zijn de randjes van de cake iets te donker geworden. Ik had 'm gemaakt op 160 graden, 60 minuten. Vandaar dat ik de tijd en temperatuur al iets heb aangepast in het recept.