Koele Patisson soep met room en sinaasappel

ReceptenLeave a Comment

Wat is er nu lekkerder op een warme zomerdag dan een koude soep van patisson pompoen? De patisson is familie van de pompoen en courgette en wordt gekenmerkt door zijn rijke zachte smaak. Deze romige soep is perfect als zomerse maaltijdsoep, lekker met een stuk brood en uitgebakken spek erbij, maar je kunt hem natuurlijk ook warm eten.

Koele Patisson soep met room en sinaasappel

Recept en foto: Robin Clevers

Dieet Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken Glutenvrij, Vegetarisch
(Voor)Bereidingstijd 10 minuten
Kook-/Wachttijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingredieënten

  • 1 groene Patisson pompoen
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml water
  • 1,5 theelepel Keltisch zeezout
  • 250 ml room
  • 4 kleine biologische sinaasappels

Instructies

  1. Snijd de Patisson in tweeën, haal de pitten er uit en snijd de pompoen met schil er nog aan in kleine stukken. Vervolgens snipper je de ui en knoflook.

  2. Doe wat olie in een pan. Fruit de ui met de knoflook en voeg even later de pompoen en het zout en peper toe. 

  3. Voeg het water toe en laat zachtjes koken totdat de pompoen beetgaar is. Zet het vuur uit en laat afkoelen. 

  4. Als de soep afgekoeld is kun je  met behulp van een staafmixer of keukenmachine  alles tot een glad geheel mixen.

  5. Als je de soep gaat serveren voeg je de room toe. Verdeel de soep over 4 kommen en voeg per kom enkele eetlepels room toe. Je kunt de room eventueel opkloppen en als stijve room erbij serveren. 

  6. Per portie pers je een sinaasappelsap uit en dit voeg je toe aan de kom soep met room. Als je van een sterke sinaasappelsmaak houd, kun je wat rasp van de sinaasappelschil toevoegen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling