Een licht en simpel gerecht, aan te vullen met past of quinoa.

Heek met veldsla en gebakken cherry tomaatjes
Heerlijk licht en snel gerecht, aan te vullen met quinoa of pasta.
Ingredieënten
- Vis, heek
- Veldsla
- Cherry tomaatjes
- Rode ui
Dressing
- 3 el water
- 3 el azijn
- 5 el olijfolie
- 3/4 el mosterd
Instructies
-
Was de veldsla. Als je deze eerst even in koud water laat staan, komt de aarde makkelijk los.
-
Schil de uien en snijd deze in ringen. Doe wat ghee of ossevet in een koekenpan en verhit deze goed voor. Bak dan de uien krokant. Roer regelmatig zodat de uien niet aanbranden.
-
Bak ook de tomaatjes op hoog vuur, met wat peper en zout, ca. 3 minuten aan elke kant. Als de tomaatjes nog aan een tros zitten, kun je deze het gemakkelijkst ook aan de tros bakken.
-
Doe de ingrediënten voor de dressing in een glazen pot. Doe de deksel erop, even schudden tot er een mooi opgeloste dressing is ontstaan.
-
Smeer de (ontdooide) heek in met wat zout, en bak deze ongeveer 8 minuten per kant aan.
-
Leg de sla in het midden van het bord, schenk de dressing erover, leg de tomaatjes erbij en schep de uienringen erop. Tot slot leg je de heek bovenop.
Notities
Je kunt dit recept goed aanvullen met pasta of quinoa.