De kleur van deze soep komt van de schil van de prachtige groene pompoen. De schil is namelijk gewoon eetbaar. Groene pompoenen zijn iets steviger van structuur en voller van smaak dan de oranje soort. De pompoenpitten en bieslook in de soep geeft het een frisse en lekkere bite. Deze lekkere maar zeer eenvoudige soep is te maken met iedere gewenste pompoensoort.

Groene pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en bieslook
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
- 1 groene pompoen
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl kokosolie
- 2 theelepels Keltisch zeezout
- 1,5 liter water
- 1 bosje bieslook
- 50 gram pompoenpitten
Instructies
-
Was en snijd de groene pompoen in tweeën. Haal de pitten er uit en snijd de pompoen in kleine stukken. Snipper de ui en de knoflook fijn.
-
Fruit de pompoen met de ui en knoflook in een pan met een beetje kokosolie. Voeg het water toe en laat zo'n 20 minuten koken op zacht vuur.
-
Snijd ondertussen de bieslook fijn en rooster op zacht vuur de pompoenpitten totdat je ze hoort 'ploffen'.
-
Als de pompoen beetgaar is, kun je de soep blenden. Voeg 2 theelepels keltisch zeezout toe om de soep op smaak te brengen.
-
Serveer de soep in kommen, strooi de bieslook en pompoenpitten er over en geniet van je soep!