Groene kool stamppot

ReceptenLeave a Comment

Groene kool is zacht van smaak, en met dit recept heb je in een handomdraai een heerlijke gezonde stamppot op tafel.

Groene kool stamppot


Dieet Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch
(Voor)Bereidingstijd 30 minuten
Porties 4 porties

Ingredieënten

  • 1 groene kool
  • 1 prei
  • 3 bataat
  • 1 pastinaak
  • klein handje pompoenpitten
  • 15 halfgedroogde tomaatjes
  • 1 zachte geitenkaas Saanenhof
  • snufje cayennepeper
  • snufje zout
  • evt. 1 el mosterd

Instructies

  1. Zet twee pannen water op, voor de groene kool en de bataat/pastinaak.

  2. Was de bataat, pastinaak en groene kool.

  3. Snijd de bataat en pastinaak in stukken en laat ze koken in water met wat zout.

  4. Haal de kern uit de groene kool en snijd de balderen in smalle reepjes. Laat de groene kool koken.

  5. Snijd de prei en bak deze in een koekenpan.

  6. Bak de pompoenpitten in een koekenpan.

  7. Snijd de half gedroogde tomaatjes in tweeën en doe deze samen met de pompoenpitten bij de prei.

  8. Giet het overtollige water uit de pan met pastinaak en bataat en maak er puree van. Voeg wat zout en cayennepeper naar smaak toe en evt. de mosterd.

  9. Giet de groene kool af. en leg deze over, of meng deze door, de puree.

  10. Snijd de geitenkaas in blokjes en roer deze door het preimengsel.

  11. Verdeel vervolgens het preimengsel over de groene kool stamppot en serveer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling