Groene kool is zacht van smaak, en met dit recept heb je in een handomdraai een heerlijke gezonde stamppot op tafel.

Groene kool stamppot
Ingredieënten
- 1 groene kool
- 1 prei
- 3 bataat
- 1 pastinaak
- klein handje pompoenpitten
- 15 halfgedroogde tomaatjes
- 1 zachte geitenkaas Saanenhof
- snufje cayennepeper
- snufje zout
- evt. 1 el mosterd
Instructies
-
Zet twee pannen water op, voor de groene kool en de bataat/pastinaak.
-
Was de bataat, pastinaak en groene kool.
-
Snijd de bataat en pastinaak in stukken en laat ze koken in water met wat zout.
-
Haal de kern uit de groene kool en snijd de balderen in smalle reepjes. Laat de groene kool koken.
-
Snijd de prei en bak deze in een koekenpan.
-
Bak de pompoenpitten in een koekenpan.
-
Snijd de half gedroogde tomaatjes in tweeën en doe deze samen met de pompoenpitten bij de prei.
-
Giet het overtollige water uit de pan met pastinaak en bataat en maak er puree van. Voeg wat zout en cayennepeper naar smaak toe en evt. de mosterd.
-
Giet de groene kool af. en leg deze over, of meng deze door, de puree.
-
Snijd de geitenkaas in blokjes en roer deze door het preimengsel.
-
Verdeel vervolgens het preimengsel over de groene kool stamppot en serveer.