Heb jij er al eens iets mee gemaakt? De kweepeer. Een aromatische vrucht, die aan een appel en peer doet denken, maar eigenlijk familie van de rozen is. Ze zijn zeer aromatisch in geur en smaak. Rauw is hij niet te eten, daarom verwarm je hem het beste. Kweeperen bevatten zeer veel pectine, perfect dus voor een gelei, óf om te verwerken in een cake. Deze cake is glutenvrij, melkvrij én suikervrij.

Glutenvrije kweeperencake met citroen en walnoot
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
- 4 grote kweeperen
- sap van 1 biologische citroen
- rasp van 1 biologische citroen
- 2 rijpe bananen
- 3 dadels
- 60 gram kastanjemeel
- 60 gram boekweitmeel
- 1/2 theelepel bicarbonaat
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 theelepel kaneel
- 60 gram walnoten
- 3 eieren
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
-
Schil de kweeperen. Snijd 3 kweeperen in blokjes en 1 kweepeer in schijfjes.
-
Stoom de kweepeerstukjes beetgaar in een pannetje met water. Hak ondertussen de walnoten in kleine stukken.
-
Pureer de bananen samen met de dadels, eieren en citroenrasp tot een smeuig geheel. Voeg de kastanjemeel, boekweitmeel en de natriumbicarbonaat toe. Roer de appelazijn, citroensap en de blokjes kweepeer er door.
-
Stort het cakemengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en leg de schijfjes kweepeer op de bovenkant van de cake. Strooi de walnootstukken er over.
-
Bak de cake op 35 minuten op 175 graden Celsius.
2 Comments on “Glutenvrije kweeperencake met citroen en walnoot”
Wilde net aan deze smakelijk uitziende cake beginnen,
maar vraag me af: hoeveel eieren doe je in de cake???
Vriendelijke groeten
Beste Bea, er gaan drie eieren in. We zullen het recept even aanpassen;-) Eet smakelijk straks !