Deze lekkere quiche is, doordat hij geen deegkorst heeft, glutenvrij. Zonder de deegkorst is hij heel verantwoord en de bereiding van de quiche is ook nog eens een stuk sneller. De quiche is gemaakt met restjes groenten, namelijk broccoli en Patisson pompoen. Heb je andere groenten? Helemaal prima, en kies vooral de groenten die jij lekker bij elkaar vindt passen. Je kunt eindeloos variëren. Wordt er meteen meer groenten gegeten! Heel lekker met een salade er bij.

Glutenvrije groenten quiche
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
- 1 broccoli
- 1/4 Patisson pompoen
- 5 eieren
- 150 ml (plantaardige) room
- 1 theelepel kokosolie
- peper en zout
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
-
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
-
Snijd de groenten in kleine stukjes en roerbak kort in een pan met olie.
-
Klop de eieren los. Voeg de room en de kruiden toe en klop nog even tot het een geheel vormt.
-
Meng de groenten met het eimengsel en giet alles in de bakvorm. Eventueel zou je kaas over de quiche kunnen strooien.
-
Zet de bakvorm in de oven en bak de quiche 40 minuten op 180 graden Celsius. Laat de quiche even afkoelen alvorens je hem aansnijdt, dan krijgt hij de kans om wat stijver te worden. Serveer met een salade er bij en eet smakelijk!