Ghee (geklaarde boter)

ReceptenLeave a Comment

Geklaarde boter maak je door de vaste bestanddelen uit roomboter te halen. Hierdoor verbrandt de boter niet als je het gebruikt om te bakken. Ook is geklaarde boter vrij van lactose.

Ghee (geklaarde boter)

Geklaarde boter maak je door de vaste bestanddelen uit roomboter te halen. Hierdoor verbrandt de boter niet als je het gebruikt om te bakken. Ook is geklaarde boter vrij van lactose.

(Voor)Bereidingstijd 10 minuten
Kook-/Wachttijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 500 gram (schatting)

Ingredieënten

  • 3 pakjes Roomboter

Instructies

  1. Smelt de boter op laag vuur. De boter mag niet koken!

    Het duurt wel even, en je moet geregeld even kijken, dus het is handig om dit te doen als je bijvoorbeeld aan het koken bent. 

  2. Als de boter begint te smelten, scheidt het melkeiwit zich van de rest.

  3. Schenk de goudgele vloeistof in glazen potten. Let hierbij op dat de witte melkachtige substantie in de pan achterblijft. Je kunt voor de zekerheid een kaasdoek of fijne zeef gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling