De spaghetti pompoen dankt zijn naam aan de structuur van het vruchtvlees. Na het bakken kun je het vruchtvlees met een vork eruit schrapen en krijg je draden die op spaghetti lijken. Je kunt van alles maken met deze pompoen. Gevuld en uit de oven, of je holt hem uit en gebruikt simpelweg alleen de spaghetti die je met tomatensaus kunt serveren. Door de frisse smaken van peterselie, avocado en tomaat, kun je deze gevulde pompoen zowel warm als koud serveren.

Gevulde spaghettipompoen
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
- 1 spaghetti pompoen
- 150 gram shiitake
- 1 avocado
- 4 tomaten
- bosje peterselie
- 10 radijsjes
- 1 el olie
- zout en peper
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal de 2 uiteindes van de pompoen, snij de pompoen door midden en verwijder daarna met een lepel de zaadlijsten.
-
Besmeer de binnenkant van de pompoen met olie. Leg de pompoenen met de gesneden kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 40 minuten op 180 graden.
-
Snij en bak de shiitake. Vervolgens snij je de radijsjes, tomaten, peterselie en avocado.
-
Haal de pompoen uit de oven en laat hem even afkoelen. Als de pompoen iets is afgekoeld kun je hem vullen met de shiitake, tomaten, avocado en radijs. Breng op smaak met zout, peper en peterselie.