Amaranth is een zaad uit Zuid-Amerika vol vitamine B en E, magnesium, fosfor, kalium, calcium en zink. Ook is het rijk aan eiwitten.

Gevulde paprika met amaranth geitenkaas walnoten
Recept en foto: Robin Clevers,
(Voor)Bereidingstijd 15 minuten
Kook-/Wachttijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen
Ingredieënten
- 4 rode paprika's
- 100 gram amaranth
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 lente uitjes
- 2 plakken geitenkaas
- 2 el olijfolie
- scheutje balsamico azijn
- handje walnoten
- snufje keltisch zeezout
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
-
Kook de amaranth in water gaar totdat het een dikke pap wordt.
-
Verwijder de kroontjes van de paprika en bestrijk de paprika van binnen en buiten met olijfolie.
-
Snijd de knoflook, ui en lente ui en bak deze kort. Vul de paprika’s met dit mengsel.
-
Vul de paprika’s met amaranth en leg er een halve plak geitenkaas op.
-
Bak de paprika’s 45 minuten op 180 graden Celsius.
-
Garneer de paprika’s met walnoten, een scheut balsamico azijn en olijfolie.
One Comment on “Gevulde paprika’s met amaranth, geitenkaas en walnoten”
Alleen lezen en water druipt uit mondje….mmmhn