Gevulde paprika’s met amaranth, geitenkaas en walnoten

Recepten1 Comment

Gevulde paprika met amaranth geitenkaas walnoten

Amaranth is een zaad uit Zuid-Amerika vol vitamine B en E, magnesium, fosfor, kalium, calcium en zink. Ook is het rijk aan eiwitten.

Gevulde paprika met amaranth geitenkaas walnoten

Recept en foto: Robin Clevers,

Dieet Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Vegetarisch
(Voor)Bereidingstijd 15 minuten
Kook-/Wachttijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingredieënten

  • 4 rode paprika's
  • 100 gram amaranth
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente uitjes
  • 2 plakken geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • scheutje balsamico azijn
  • handje walnoten
  • snufje keltisch zeezout

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Kook de amaranth in water gaar totdat het een dikke pap wordt. 

  3. Verwijder de kroontjes van de paprika en bestrijk de paprika van binnen en buiten met olijfolie.

  4. Snijd de knoflook, ui en lente ui en bak deze kort. Vul de paprika’s met dit mengsel.

  5. Vul de paprika’s met amaranth en leg er een halve plak geitenkaas op.

  6. Bak de paprika’s 45 minuten op 180 graden Celsius.

  7. Garneer de paprika’s met walnoten, een scheut balsamico azijn en olijfolie.

One Comment on “Gevulde paprika’s met amaranth, geitenkaas en walnoten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling