Deze salade met gebakken tempeh is absoluut het proberen waard! Tempeh hoeft namelijk niet saai en smaakloos te zijn. Deze tempeh is lekker! Gemarineerd in tamari (sojasaus), gember en knoflook, geeft het de salade een oosterse bite. De pompoendressing maakt deze salade helemaal af.

Gemarineerde tempeh met pompoendressing en salade
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
- 200 gram tempeh
- 50 ml tamari
- 1 tl sesamolie (of andere olie)
- 1 tl verse geraspte gember
- 3 tenen geraspte knoflook
- 4 tl kokosbloesemsiroop of dadelstroop
- 1 el paprikapoeder
- 1 grote kropsla
- 1 avocado
- 75 gram pompoenpuree
- 50 ml appelazijn
- 1 tl mosterd
- 120 ml olijfolie
- 1 el water
- (zwart) sesamzaad
Instructies
-
Maak de marinade door 2 theelepels kokosbloesemsiroop, 2 theelepels geraspte knoflook, de geraspte gember, tamari en sesamolie te mengen.
-
Snijd de tempeh door midden en snijd vervolgens in dunne plakken. Leg de plakken tempeh in een grote schaal en schenk de marinade er over heen. Laat dit minstens een uur marineren. Het beste maak je de marinade een dag van tevoren en laat je ze de nacht in de marinade staan.
-
Was de salade en scheur of snijd in gewenste stukken, doe het in een kom en voeg stukken avocado toe.
-
Maak de pompoendressing door de pompoenpuree, mosterd, appelazijn, olijfolie, water, 1 theelepel geraspte knoflook en 2 theelepels kokosbloesemsiroop te mengen. Doe het in een kom en serveer bij de salade.
-
Bak de stukken gemarineerde tempeh in een pan met een klein laagje olie. Bestrooi de tempeh tijdens het bakken met paprikapoeder.
-
Serveer alles samen in een grote kom en eet smakelijk!