De zoete smaak van de paksoi past goed bij het zoete van de pompoenpuree. Dit gerecht is ook lekker met een salade er bij.

Gegrilde paksoi met pompoenpuree en een stukje kalkoenfilet
Ingredieënten
- 2 Paksoi
- 3 grote zoete aardappelen
- 300 gram kalkoenmedaillons
- 2 el ahornsiroop
- 2 el sojasaus
- 1 el kokosolie
- 1 el ghee
- Keltisch zeezout
- Peper
Instructies
-
Schil en snijd de zoete aardappelen in blokjes. Doe de zoete aardappel in een pan en voeg water toe tot het geheel net niet onder water staat. Kook vervolgens gaar.
-
Stamp de zoete aardappelen fijn met een pureestamper en voeg er zout en peper aan toe.
-
Was en snijd de paksoi in tweeën.
-
Doe kokosolie in een grillpan of gewone pan en grill de paksoi gaar. Grill aan beide kanten, een paar minuten per kant. Voeg als laatste de sojasaus en de ahornsiroop toe voor een heerlijke smaak en een mooie bruine kleur.
-
Bak als laatste de kalkoenmedaillons. Doe wat peper en zout op de medaillons. Leg ze vervolgens in een pan met boter, bak 1 tot 2 minuten per kant.