Deze frisse komkommersalade is een lekker gerecht voor de warme zomermaanden. Ideaal voor bij de barbeque, of eet het met een snee brood voor een lekkere lunch. Een heerlijke toevoeging aan deze salade is zachte geitenkaas, mmm smullen maar.

Frisse komkommersalade
Recept en foto: Robin Clevers
Ingredieënten
- 1 grote komkommer
- 1 rode paprika
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 el honing
- takje citroentijm of andere verse kruiden
- snuf zeezout
Instructies
-
Was, schil en snijd de komkommer in de gewenste vorm. Als je een komkommersalade met slierten wil, gebruik dan een spiraalsnijder. Wil je dunne plakjes, gebruik dan het beste een kaasschaaf.
-
Snijd de paprika in kleine blokjes. Houd je niet zo van rauwe paprika, bak of stoom hem dan kort van te voren. Of kies voor tomaatjes in plaats van paprika.
-
Voor de dressing meng je de honing, citroensap, olijfolie en het zout tot een geheel. Voeg vervolgens de citroentijm of andere verse kruiden hier aan toe.
-
Doe de komkommer in een schaal, voeg de paprikastukjes toe en giet de dressing er overheen.
-
Eet smakelijk!