Een heerlijk (kerst)dessert!
Bron: degenietendefoodie.nl

Crumble van witte stoofpeer en verse cranberry
Een heerlijk (kerst)dessert van degenietendefoodie.nl
Ingredieënten
Witte stoofperen
- 8 hele stoofpeertjes liefst Gieser Wildermand
- 0,5 liter zoete witte wijn
- 250 ml water
- 2 stuks steranijs
- 2 kaneelstokjes
- 1 vanillestokje
- 1 hele citroen
- 3 el suiker of een alternatief zoet
De Crumble
- 8 hele witte stoofpeertjes
- 300 gram speltbloem
- 150 gram roomboter
- 100 gram palm- of kokosbloesemsuiker
- 70 gram verse cranberries
- 4 tl kaneel
Instructies
Witte stoofperen
-
Schil en was de stoofpeertjes. Laat het steeltje eraan zitten.
-
Meng de witte wijn en het water in een pan en voeg de suiker en het sap van de citroen toe.
Leg de peertjes is de pan. -
Leg de kaneelstokjes en steranijs in de pan en laat het 45 minuten zachtjes koken
De Crumble
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Meng de bloem, roomboter en suiker tot een crumble.
-
Snij de helft van de peren in kleine stukjes, meng dit in een kom met de cranberries en kaneel. Schep dit in 4 ovenbestendige schaaltjes met een diameter van ca 12 cm.
-
Verdeel de crumble over de schaaltjes en bak het voor 20-25 minuten tot het een lichtbruin gekleurde bovenlaag heeft.
-
Halveer de overgebleven peren en leg deze bij het serveren op de crumble.
Notities
Extra: een toefje slagroom of een bolletje ijs.
De witte stoofpeertjes kun je makkelijk de dag van tevoren al maken. Dan zou je ze voor gebruik nog even in een steelpannetje kunnen verwarmen.