Een koolhydraatarme maaltijd, perfect voor een slanke lunch of diner. Mocht je wel koolhydraten willen, rooster dan een (stok)broodje roosteren en besmeer met boter, peper en zout.

Courgette spaghetti met saus van geroosterde tomaten
Recept en foto: Robin Clevers.
Ingredieënten
- 4 kleine courgettes
- 500 gram tomaten
- 2 tenen knoflook
- 100 ml olijfolie
- snufje keltsich zeezout
- snufje peper
- (verse) kruiden zoals basilicum, oregano, tijm
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
-
Snijd de tomaten in vieren en doe ze in een ovenschaal. Meng de olijfolie, gesnipperde teen knoflook en peper en zout en hussel dit door de tomaten.
-
Bak gedurende 50 minuten. Pureer de tomaten vervolgens in een blender of keukenmachine en voeg eventueel gedroogde oregano, basilicum of tijm toe.
-
Snijd (met behulp van een spiraalsnijder) pastalintjes van de courgette. Bak kort aan met wat gesneden knoflook.
-
Serveer de pasta met de pastasaus!