Courgette lasagne

ReceptenLeave a Comment

Deze courgettelasagne is overheerlijk en een makkelijke manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. Je kunt eindeloos variëren door verschillende kaassoorten te gebruiken, of door een vegetarische variant te maken door simpelweg het gehakt uit de saus te laten.

 

Courgette lasagne

Recept en foto: Robin Clevers

Dieet Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Glutenvrij
(Voor)Bereidingstijd 20 minuten
Kook-/Wachttijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingredieënten

  • 400 gram gehakt
  • 2 stuks (romanesco)courgette
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • verse Italiaanse kruiden
  • 80 gram geraspte kaas of edelgistvlokken als vega versie

Instructies

  1. Verwarm de oven op 175 graden Celsius.

  2. Snipper de ui en de knoflook. Bak het gehakt rul en voeg de uien en knoflook toe.  

  3. Voeg de tomatenpuree toe aan het gehakt mengsel en bak het even mee. Voeg de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en laat het even pruttelen. 

  4. Snijd de courgette in plakjes. Dit gaat het beste met een kaasschaaf of keukenmachine. 

  5. Neem een ovenschaal en begin met het opbouwen van de lasagne. Begin met de saus. Schep een lepel saus in de schaal en verdeel het over de bodem. Leg er een laag courgetteplakjes op. Ga zo door tot alle saus en plakjes op zijn en eindig met een laag saus.

  6. Verdeel de kaas of edelgistvlokken over de saus en zet de schaal in de oven. Bak 40 minuten op 175 graden Celsius. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling