Chocolate Chia Pudding

ReceptenLeave a Comment

Good, from breakfast till desert

Naar recept gaan

Chocolate chia pudding

Good, from breakfast 'till desert

Dieet Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje- Snack
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Vegan, Vegetarisch
Keyword chia, pudding
Kook-/Wachttijd 5 minuten
Rusttijd 8 uur
Porties 2 porties

Ingredieënten

  • 4 el chiazaad
  • 200 ml plantaardige melk amandel, haver, rijst, kokos, kan allemaal
  • 1 tl rauwe cacaopoeder

Variatie ipv, of samen met, de cacao

  • 1 snufje vanillepoeder
  • 1/2 tl kaneel of koekkruiden
  • 5 druppels sinaasappelolie
  • 1 tl zoetstof honing, agavesiroop, kokosbloesemsuiker, berkensuiker etc.

Toppings

  • 1 el kokosrasp
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 hele banaan in plakjes
  • 1 handje zacht fruit of bessen frambozen, blauwe bessen

Instructies

  1. Meng de ingrediënten, zonder topping in een beker, glas, kom of pot. Houd wat ruimte over, zodat het iets kan uitzetten zonder dat het overstroomd.

  2. Zet het in de koelkast en laat minstens 2 uur staan. Langer is beter in dit geval, dus je kunt er makkelijk een 'overnight pudding' van maken.

  3. Voor je het opdient, doe je de topping naar keuze erop en klaar!

Notities

Je kunt chiazaad als je zou willen, net als elk ander zaad, kneuzen met een vijzel, malen in een koffiemolen of de staafmixer er doorheen halen.

Chiazaad zit vol met eiwitten, vezels, goede vetten en heel veel andere nutriënten die goed voor je zijn. Er zijn ook een paar gevallen, waarin je geen overdosis aan chia wilt binnenkrijgen, daarom hier een artikel met meer info over chia zaad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling