Good, from breakfast till desert
Naar recept gaan
Chocolate chia pudding
Good, from breakfast 'till desert
Ingredieënten
- 4 el chiazaad
- 200 ml plantaardige melk amandel, haver, rijst, kokos, kan allemaal
- 1 tl rauwe cacaopoeder
Variatie ipv, of samen met, de cacao
- 1 snufje vanillepoeder
- 1/2 tl kaneel of koekkruiden
- 5 druppels sinaasappelolie
- 1 tl zoetstof honing, agavesiroop, kokosbloesemsuiker, berkensuiker etc.
Toppings
- 1 el kokosrasp
- 1 el amandelschaafsel
- 1 hele banaan in plakjes
- 1 handje zacht fruit of bessen frambozen, blauwe bessen
Instructies
-
Meng de ingrediënten, zonder topping in een beker, glas, kom of pot. Houd wat ruimte over, zodat het iets kan uitzetten zonder dat het overstroomd.
-
Zet het in de koelkast en laat minstens 2 uur staan. Langer is beter in dit geval, dus je kunt er makkelijk een 'overnight pudding' van maken.
-
Voor je het opdient, doe je de topping naar keuze erop en klaar!
Notities
Je kunt chiazaad als je zou willen, net als elk ander zaad, kneuzen met een vijzel, malen in een koffiemolen of de staafmixer er doorheen halen.
Chiazaad zit vol met eiwitten, vezels, goede vetten en heel veel andere nutriënten die goed voor je zijn. Er zijn ook een paar gevallen, waarin je geen overdosis aan chia wilt binnenkrijgen, daarom hier een artikel met meer info over chia zaad.