Heerlijk bijgerecht, of zelfs als snack met een knoflookdip bijvoorbeeld.

Chips van zoete aardappel
Recept en foto: Robin Clevers
(Voor)Bereidingstijd 10 minuten
Kook-/Wachttijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 porties
Ingredieënten
- 2 zoete aardappels
- 2 el olijfolie of reuzel of ghee
- keltisch zeezout
- paprikapoeder
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
-
Was de zoete aardappels en schrob de schil schoon met een borstel.
-
Maak dunne schijfjes in een keukenmachine of mandoline.
-
Smelt de kokosolie en meng deze met de zoete aardappelschijfjes. Voeg het zout en paprikapoeder toe.
-
Leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 25 minuten op 180 graden.
-
Strooi eventueel nog wat extra zout over de chips en serveer evt. met een (knoflook)dip.