Chips van zoete aardappel

ReceptenLeave a Comment

Chips van zoete aardappel

Heerlijk bijgerecht, of zelfs als snack met een knoflookdip bijvoorbeeld.

Chips van zoete aardappel

Recept en foto: Robin Clevers

Dieet Bijgerecht, Tussendoortje- Snack
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, Vegetarisch
(Voor)Bereidingstijd 10 minuten
Kook-/Wachttijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 porties

Ingredieënten

  • 2 zoete aardappels
  • 2 el olijfolie of reuzel of ghee
  • keltisch zeezout
  • paprikapoeder

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Was de zoete aardappels en schrob de schil schoon met een borstel.

  3. Maak dunne schijfjes in een keukenmachine of mandoline.

  4. Smelt de kokosolie en meng deze met de zoete aardappelschijfjes. Voeg het zout en paprikapoeder toe.

  5. Leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 25 minuten op 180 graden. 

  6. Strooi eventueel nog wat extra zout over de chips en serveer evt. met een (knoflook)dip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling