Buddha bowl met quinoa en groenten

ReceptenLeave a Comment

Deze overvolle en hartverwarmende bowl met lekkers staat symbool voor de buik van Buddha. Een schaal met veel verschillende heerlijke ingrediënten zoals groenten, eiwitten en een dressing. In dit gerecht vormt quinoa de basis. Je kunt eindeloos variëren, en het is een geweldige manier om restjes op te maken!

Buddha Bowl met quinoa en groenten

Recept en foto: Robin Clevers

Dieet Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Vegetarisch
Kook-/Wachttijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingredieënten

  • 100 gram ongekookte quinoa
  • 100 gram gekookte kikkerwten
  • 1 courgette
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 4 takjes verse peterselie
  • 100 ml kokosyoghurt of andere yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels tahini
  • 2 eetlepels water
  • snuf Keltisch zeezout

Instructies

  1. Doe de quinoa in een pan met water en kook gaar. Kook tegelijkertijd in een andere pan de eieren halfzacht.

  2. Rooster de kikkererwten in een pan en voeg een eetlepel kokosolie en kerriepoeder toe.

  3. Snijd de courgette in schuine plakken en bak heel kort samen met de gesnipperde knoflook in een beetje kokosolie.

  4. Maak ondertussen de dressing. Mix tahini met citroensap en een snuf zout in een kom.

  5. Rooster de pijnboompitten op laag vuur tot ze donkerder van kleur worden.

  6. Snijd verse peterselie fijn.

  7. Nu kun je je bowl samenstellen; schep een aantal eetlepels quinoa in de kom, voeg stukken courgette toe, schep de kikkererwten er in, leg er een gekookt ei in, schep er een eetlepel yoghurt overheen en strooi wat peterselie overheen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling